Logo Contactlensinside
ContactlensInside - Editie 4/2018

Retina contactlens biedt uitermate goed draagcomfort met uitstekend visueel resultaat

Advertorial


Innovatief lensdesign van UCO contactlenzen succesvol geïntroduceerd bij klanten 
Het nieuwe lensdesign van UCO contactlenzen, genaamd Retina, biedt een betere visus, een hoger einde-dag-comfort en een optimaler nachtzicht. Voor de Retina contactlens wordt de buitenellips op een bijzondere wijze bepaald. “De Retina heeft een uitermate goed draagcomfort, waar ook visueel een uitstekend resultaat wordt bereikt”, aldus Kees Broos, optometrist bij contactlenspraktijk Contactalook. 

“Zowel nieuwe als bestaande klanten worden bedient”
Kees Broos, optometrist bij Contactalook: “Sinds de introductie van de Retina heb ik al vele klanten, zowel nieuwe als bestaande, overgezet naar deze nieuwe contactlens. Als optometrist ervaar ik de Retina als een contactlens met een uitermate goed draagcomfort, waar ook visueel een uitstekend resultaat wordt bereikt. Zowel enkelvoudige als multifocale oplossingen geven de gebruiker een goed visueel resultaat door de verbeterde optiek die is toegepast bij de Retina contactlens. Door de toepassing van een excentrische periferie bereiken we ook een mooi functioneel passingsbeeld met daaraan gekoppeld het goede draagcomfort", aldus Kees Broos. “Met deze goede resultaten worden zowel nieuwe als bestaande klanten bij het aanpassen van vormstabiele lenzen bedient met een nieuw contactlensdesign.”

Een ideale geometrie met een optimale visus  
Onder de naam ‘Retina’ lanceerde UCO contactlenzen dit najaar een unieke contactlensgeometrie waarmee de ideale lensvorm heel dicht wordt benaderd. De binnenkant van de lens sluit door de elliptische vorm perfect aan op de cornea. De buitenkant wordt zo geslepen dat het sterkteverloop over de gehele optische zone zeer minimaal is. Het resultaat is een zeer comfortabele en goed centrerende contactlens die op elk tijdstip van de dag een haarscherpe visus biedt. De Retina is het resultaat van vele jaren research en ervaring. De unieke wiskundige berekening van de lensvorm maakt de contactlens nagenoeg aberratievrij. Voor het aanpassen van de Retina contactlens is het overigens wel essentieel dat de excentriciteit van de cornea op 8 mm wordt gemeten. “De Retina sluit goed aan op de cornea. De stofgevoeligheid is minimaal omdat het oog nauwelijks mechanisch wordt geprikkeld. Het is daarom een ideale lens voor de beginnende lensdrager die ook perfect inzetbaar is bij intolerantie van zachte lenzen”, aldus Ed Beijer, eigenaar UCO contactlenzen. “Ook de multifocale Retina combineert een optimaal nachtzicht met een hoog einde-dag-comfort en biedt daarbij vanzelfsprekend perfecte multifocale eigenschappen”. De Retina heeft een gebruiksduur van 12 tot 24 maanden, afhankelijk van het gekozen materiaal. De innovatieve contactlens is ondertussen succesvol geïntroduceerd. 


Hollandse ambacht
De oer-Hollandse contactlensfabrikant UCO werd in 1968 door drie contactlensspecialisten opgericht. In 1973 verhuisde het bedrijf van de Keizersgracht in Amsterdam naar de huidige locatie in Wieringerwerf. Sinds 1998 is UCO contactlenzen in handen van Ed Beijer en René Perton. UCO contactlenzen heeft in haar 50-jarige bestaan een indrukwekkend portfolio van Europese contactlensspecialisten en optometristen opgebouwd. Voor deze relaties produceert UCO zachte en vormstabiele contactlenzen op maat voor klanten met gebruikelijke en minder gebruikelijke oogafwijkingen. Alle lenzen worden uiterst vakkundig en zorgvuldig in het eigen laboratorium in Wieringerwerf geslepen.

Reacties op dit artikel

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.